Ons implantaatsysteem

Vrijwel alle tandheelkundige ingrepen op het gebied van implantologie kunnen door ons worden uitgevoerd, inclusief botopbouw-behandelingen. We implanteren in de edentate kaak en kunnen ook enkeltandvervanging faciliteren. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, de prothetische constructies uit handen nemen. Denk aan klik- en verschroefde protheses, bruggen en kronen. Uiteraard kunnen ook alle extracties aan ons worden overgelaten.

De systemen van DIO Implant

Bij TIF werken we met de implantaatsystemen van het Zuid-Koreaanse DIO. DIO implantaten worden al meer dan 10 jaar met veel succes geplaatst in Nederland. DIO levert wereldwijd aan 70 landen en doet dat al sinds 2006. Sinds 2010 is de Amerikaanse firma Dentsply aandeelhouder van DIO Implant. DIO staat erom bekend met geavanceerde technologie duurzame oplossingen te kunnen bieden. Met oog op de professional, richt het bedrijf zich op veiligheid, gemak en veelzijdigheid. De systemen van DIO bieden ons de mogelijkheid gedetailleerde custom made behandelplannen te creëren voor zowel de dentate als de edentate patiënt.

Bonelevel-implantaat

In geval van solitaire implantaten of uitgebreid kroon en brugwerk op diverse implantaten kiezen wij doorgaans voor een bonelevel-implantaat. Ook wanneer er een botopbouw plaatsvind.  Het DIO UF implantaat kenmerkt zich o.a. door een getaperde vorm, morse taper  van 11 graden en een hex 1.7 connectie. Door de zelf tappende eigenschappen en vormgeving heeft dit implantaat een erg hoge initiële stabiliteit.

Tissuelevel-implantaat

Bij de edentate patiënt werken wij met een tissuelevel-implantaat. Deze beschikt over het bekende Octa 2.9 platform en wordt gekenmerkt door een 3.6 mm diameter body. Dit systeem biedt eindeloos veel mogelijkheden op prothetisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan ball abutments, locators en steggen. Door de veelgebruikte 3.6 mm body, kan de patiënt in 95% van de gevallen geholpen worden zonder dat een uitgebreide botopbouw-behandeling nodig is.

Altijd up-to-date

Daarnaast biedt DIO IMPLANT hooggewaardeerde wetenschappelijke cursussen en programma’s van key opinion leaders. Wordt er constant wetenschappelijk onderzoek verricht en ondersteunen zij wereldwijd 5000 gebruikers van hun implantaat systemen. Tevens vinden er zeer regelmatig verbeteringen plaats van de implantaatsystemen aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke inzichten.