Ons implantaatsysteem

Vrijwel alle tandheelkundige ingrepen op het gebied van implantologie kunnen door ons worden uitgevoerd, inclusief botopbouw-behandelingen. We implanteren in de edente kaak en kunnen ook enkeltandsvervanging faciliteren. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, de prothetische constructies uit handen nemen. Denk aan klik- en verschroefde protheses, bruggen en kronen. Uiteraard kunnen ook alle extracties aan ons worden overgelaten.

De systemen van iRES

Bij TIF werken we met de implantaatsystemen van het Zwitserse iRES: de meest innovatieve ontwikkelaar binnen het vakgebied. iRES staat erom bekend met geavanceerde technologie duurzame oplossingen te kunnen bieden. Met oog op de professional, richt het bedrijf zich op veiligheid, gemak en veelzijdigheid. De systemen van iRES bieden ons de mogelijkheid gedetailleerde custom-made behandelplannen te creëren voor zowel de dentate als de edentate patiënt.

Hybride implantaatconcept

Bij TIF maken we voornamelijk gebruik van het hybride implantaatsysteem van iRES. De implantaten van dit systeem hebben een ruwe onderzijde die een snelle osseo-integratie garandeert. De bovenzijde daarentegen is grotendeels glad, wat de kans op peri-implantitis sterk verkleint.

Op prothetisch vlak kiezen we per patiënt tussen de standaard interne hex met friction fit en de synocta. De hybride optie met het gladde oppervlak maakt het implanteren veilig en duurzaam. Bovendien biedt dit meer stabiliteit in het geval van een schuine of onregelmatige processus alveolaris.

Kijk hier voor meer informatie over hybride implantaten.

Tissuelevel-implantaat

Bij de edentate patiënt werken wij met een tissuelevel-implantaat. Deze beschikt over het bekende synocta platform en wordt gekenmerkt door een 3.75 mm diameter body. Dit systeem biedt eindeloos veel mogelijkheden op prothetisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan ball abutments, locators en steggen. Door de veelgebruikte 3.75 mm body, kan de patiënt in 95% van de gevallen geholpen worden zonder dat een uitgebreide botopbouw-behandeling nodig is.

Altijd up-to-date

Daarnaast bieden iRES en onze leverancier Implanetic hooggewaardeerde wetenschappelijke cursussen en programma’s van key opinion leaders. Ook ondersteunen zij door middel van guided surgery en het ontwikkelen van custom-made prothetische oplossingen.